Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Főtaxi wordt nieuwe vervoerder Ferihegy

fotaxi-abDonderdag 25 november 2010 - Zona Taxi gaat verdwijnen van Ferihegy en daar komt Főtaxi voor terug. Budapest Airport (BA) had eerder dit jaar een tender uitgeschreven waaraan City Taxi, 6x6 en Főtaxi meededen. Onlangs is het contract met Főtaxi ondertekend en waarschijnlijk zal deze maatschappij ergens begin december al starten met het passagiersvervoer vanaf Ferihegy. Het contract is voor vijf jaar geldig.

Zona Taxi had nog een klacht ingediend tegen BA omdat de tender, waarin de voor hen concurrerende taxifirma's grotere kans maakten, al gaande was terwijl het contract met Zona nog liep. Volgens BA en het bedrijf dat de tender uitwerkte is alles volgens de regels verlopen en is elke stap in de tender zorgvuldig gezet. Een van de belangrijke redenen voor een andere taximaatschappij is het komende EU-voorzitterschap van Hongarije en de kwaliteit van personenvervoer die dan gevraagd wordt. Het was volgens BA dus nodig om vanaf januari al een goede oplossing te hebben voor het taxi-probleem. Zo gaat Főtaxi rijden met taxi's waarin altijd met creditcard betaald kan worden.

Voor Főtaxi is gekozen omdat ze betrouwbaar zijn, goede prijzen hanteren, kwalitatief goede service bieden en dat het bedrijf een heldere bedrijfsstructuur heeft. Ook het imago van het bedrijf, al bijna honderd jaar is Főtaxi een van de beste taxibedrijven van Hongarije, speelde mee. Over Zona waren er in de laatste jaren veel klachten binnengekomen. De chauffeurs waren niet altijd klantvriendelijk, de taxi's waren verouderd - bijvoorbeeld geen airco - en er was sprake van dat sommige chauffeurs hun passagiers met 'zachte dwang' tot het geven van een vette fooi aanspoorden.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije