Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fietspaden beide zijden Margit híd

hidMaandag 29 november 2010 - Er waren een flink aantal onderhandelingen voor nodig, maar nu komt her er dan toch van. Aan beide zijden van de Margit brug die Buda en Pest over de Donau met elkaar verbindt, komen fietspaden. Eerder deze maand was nog niet zeker dat die aan de zuidkant er ook daadwerkelijk zou komen. Er was bezwaar tegen de eerdere plannen voor een fietsstrook naast het voetpad, omdat de veiligheid van zowel fietsers als voetgangers in gevaar zou komen, de ruimte is daar niet al te breed.

Er is toch een compromis bereikt tijdens de onderhandelingen tussen het Verkeerscentrum Boedapest, de landelijke fietsorganisatie, de gemeenteraad en de uitvoerder van het bouwproject. Een van de doorslaggevende redenen was dat volgens de bepalingen met betrekking tot de EU-subsidie voor de restauratie van de brug aan weerskanten ruimte voor fietsers moet komen. Nu is dus besloten dat  zowel voetgangers als fietsers de zuidkant kunnen gebruiken, de uitwerking moet nog door de bouwondernemer worden gemaakt. Overigens zal op deze fietspaden slechts maximaal met 20 km per uur gereden mogen worden. De helling op zal dat zeker nog wel lukken, maar het wordt wel flink afremmen als je vanaf het hoogste punt van de brug met wind in de rug de lange afdaling richting stadsoevers maakt.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije