Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév in zwaar weer

malev-abDonderdag 16 december 2010 - De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Malév heeft het zwaar. In een artikel van woensdag in het dagblad Népszabadság viel te lezen dat het doel om een 'break even' te halen in 2012 niet haalbaar is omdat onder meer de inkomsten te sterk gedaald zijn.

De door de regering aangestelde commissie die de huidige stand van zaken bij Malév moest onderzoeken, vond grote verschillen tussen bijvoorbeeld de cijfers uit een eerder gemaakt business plan en de werkelijke inkomsten in 2010. Hoewel er door Malév zeker flink in de uitgaven is gesneden, is er toch geen geen winst behaald. Het aantal passagiers stagneerde, afgelopen zomer lag dat aantal dramatisch lager dan verwacht. Ondanks een stijging van het aantal passagiers in de herfst, gerekend tot en met november, ligt het totale jaarcijfer toch lager dan in 2009.

Martin Gauss, CEO van Malév, meldde dat de vulkaanuitbarsting op IJsland deels debet is aan de lage passagiersaantallen, en de verscherpte veiligheidsmaatregelen in de zomer zorgde ook voor minder inkomsten en veel meer uitgaven. Die maatregelen werden op Ferihegy gedurende een aantal maanden genomen omdat het vliegveld niet aan de EU normen voldeed. Het grootste deel van de Malév vluchten vliegt van en naar Ferihegy.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije