Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév moet staatssteun terugbetalen

malevhvaMaandag 9 januari 2012 - De Europese Commissie heeft uitspraak gedaan over de verschillende vormen van staatssteun die door de Hongaarse overheid aan vliegmaatschappij Malév werden verstrekt tussen 2007 en 2010. Malév moet nu miljoenen euro's terug betalen aan de staat. 


Het onderzoek naar de staatssteun aan Malév werd een jaar geleden gestart nadat vliegmaatschappijen, zoals Wizz Air, de zaak aanhangig hadden gemaakt bij de Europese Commissie.

Als een bedrijf in de problemen zit mag het steun van de staat ontvangen, maar in het geval van Malév werd niet voldaan aan de Europese regels. In het persbericht van de Europese Commissie van 9 januari 2012 wordt dit uitgelegd. Ook staan daarin de bedragen genoemd die Malév in die jaren heeft ontvangen. Het persbericht begon vanmorgen nog met de datum 7 december 2011. Het leek er dus op dat het eerder werd opgesteld en dat het nog niet openbaar gemaakt mocht worden. Maar volgens een woordvoerder van de EC was het een foutje, inmiddels is het persbericht van de juiste datum voorzien.

>>>> Press release European Commission: Commission orders Hungary to recover incompatible state aid from national air carrier Malév

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije