Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bestuursvoorzitter Malév: Urbán vertrekt, Winkler komt

malev-aZaterdag 28 augustus 2010 - De voorzitter van het directiebestuur van Malév, László Urbán, heeft met ingang van 26 augustus zijn functie neergelegd, aldus de Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (Hungarian State Holding Company).

László Urbán motiveerde zijn zelfgekozen ontslag ermee dat binnen een maand na zijn benoeming hem gebleken is dat de met deze positie gepaard gaande werkzaamheden veel meer tijd vroegen dan hij oorspronkelijk dacht. Hij kon dit niet in overeenstemming brengen met zijn directielidmaatschap bij de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering op 23 juli van dit jaar werd Urbán gekozen als directievoorzitter voor een periode van vijf jaar. Tijdens die vergadering werd ook gekozen voor een andere samenstelling van de directie en de raad van toezicht. János Winkler gaat nu de plaats van de Urbán László als directievoorzitter vervullen. De keuze voor deze nieuwe voorzitter is verrassend, aangezien hij van tevoren niets over zijn 'kandidaat zijn' wist. Op de vraag waarom hij hierover als directielid geen kennis had verworven, wilde hij niet antwoorden en hij hield het nog voor te vroeg om over zijn plannen met Malév te praten.

>>>> Bron:  MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije