Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév weer in Hongaarse handen

malev-logo2.jpgZondag 28 februari 2010 - De Hongaarse staat zal de overname van de noodlijdende nationale luchtvaartmaatschappij Malév deels met hun schulden aan de staat verrekenen, zo is door het ministerie van Financiën gemeld. De overeenkomst daarover is met de aandeelhouders zaterdag in de vroege morgen ondertekend.  

De staat krijgt daarmee 95 procent aandelen in Malév ter waarde van 25,2 miljard forint (127 miljoen dollar) in handen. De aankondiging kwam na een lange vergadering tussen de aandeelhouders en de vertegenwoordigers van de Hongaarse regering die tot tegen vrijdagnacht duurde.
De Russische ontwikkelingsbank Vneshekonom, in handen van de Russiche staat, had 49 procent belangen in Malév. De rest was in handen van de Hongaarse zakenvrouw Magdolna Kolto. Hongarije had eind vorig jaar al aangekondigd om een meerderheidsbelang te willen nemen in de aanhoudend verliesgevende Malév in plaats van hun schulden aan de staat te laten voortduren. Er zullen pittige stappen genomen moeten worden in de komende maanden om het bedrijf tegen 2012 winstgevend te krijgen, aldus het ministerie van Financiën.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije