Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév blijft waarschijnlijk niet overeind

malev-bMaandag 3 oktober 2011 - De al geruime tijd in geldnood verkerende Hongaarse vliegmaatschappij Malév krijgt zoals het er nu naar uitziet geen verdere kapitaalinjecties van de Hongaarse regering meer. Het kan zelfs zijn dat Malév vorige betalingen terug moet gaan betalen.

Volgens een bericht op Origo.hu zal Malév in 2012 geen steun meer van de Hongaarse staat krijgen omdat de Europese Commissie zo goed als zeker negatief gaat beslissen over de eerder verstrekte staatssubsidies aan Malév, en vanwege de mogelijk op stapel staande verkoop van de maatschappij.

Eind 2010 had Wizz Air een procedure aangespannen bij de EU om te zorgen dat de kapitaalinjecties, leningen en schuldaflossingen voor miljarden forinten die vanaf 2007 plaatsvonden worden veroordeeld. Wizz Air en meerder maatschappijen vinden dat Malév zo oneerlijk kan concurreren. Ondanks deze staatssteun is het Malév niet gelukt om overeind te blijven. Als de de uitspraak van de Europese Commissie negatief uitvalt en als Malév moet gaan terugbetalen is de kans op een failissement zeer groot.

>>>> Bron:  Origo.hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije