Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Budapest Airport loopt veel passagiers mis

Dinsdag 24 april 2012 - Hongaarse reizigers die per vliegtuig willen reizen hebben sinds de val van Malév veel minder mogelijkheden dan zij die via Praag of Wenen vliegen. Die twee vliegvelden hebben er profijt van dat Budapest Airport minder vluchten biedt.

Dankzij luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, Wizz Air en andere maatschappijen die meer op Boedapest zijn gaan vliegen, is een groot deel van de vluchten binnen Europa wel gedekt. Maar op bestemmingen zoals Turkije, Rusland, Oekraїne en Israel wordt amper nog gevlogen vanaf en naar Budapest Airport. Voorheen waren er per bestemming twee maatschappijen die daarop vlogen, nu zijn dat, omdat de Malév is uitgevallen, enkel nog Turkish Airlines, Aeroflot, Aerosvit en El Al. Jaarlijks vliegen tienduizenden passagiers op deze bestemmingen.

Wenen en Praag hebben daarnaast een soepeler regelgeving voor vluchten op niet EU-landen, maar Hongarije heeft die regels nog niet versoepeld en loopt daardoor dit soort vluchten mis. Budapest Airport hoopt dat de Hongaarse regering zo snel mogelijk daarover besluiten zal nemen.

   
>>>> Bron:  Budapest Airport

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije