Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Budapest Airport minder vluchten, nieuwe 'Malév' in de maak?

Maandag 10 september 2012 - Terwijl Budapest Airport sinds de val van Malév aanzienlijk minder vluchten te verwerken heeft en het er voor de rest van het jaar niet veel beter uitziet, blijkt er een nieuw initiatief gestart te zijn voor een nieuwe nationale vluchtmaatschappij.

Bijna een kwart minder vluchten waren er in het tweede kwartaal op Budapest Airport in verhouding tot dezelfde periode in 2011. Het aantal passagiers is echter niet zo heel erg gedaald, volgens het Centraal Bureau van Statistiek slechts met 3,5%. Ook eerder dit jaar was er een groot verschil tussen het gedaalde aantal vluchten in verhouding tot de daling van passagiers. Het lijkt erop dat de vliegtuigen die wel vliegen, inclusief de nieuwe vluchten van Ryanair en Wizz Air, dus beter gevuld zijn. Een andere reden kan zijn dat een groot aantal vrachtvluchten, waarvan ook een deel door Malév werd uitgevoerd, niet meer worden uitgevoerd.

Vorige week werd bekend dat de Hungary's Civil Society for the Establishment of a New Hungarian Airline, een hele mond vol, bezig is om een nieuwe nationale vluchtmaatschappij op te zetten. Gesprekken met Aziatische, Arabische en Europese investeerders zouden eind dit jaar plaats gaan vinden. Op de websiste van het weekblad HVG viel te lezen dat vanaf maart 2013 al gevlogen zou kunnen gaan worden, het aantal passagiers wordt met 10 miljoen passagiers in het eerste jaar erg hoog ingeschat. De maatschappij, onder de naam Hungarian World Airlines, zal zich grotendeels richten op vluchten naar Afrika en Azië.

Meer over de cijfers Budapest Airport op:

>>>> Realdeal.hu - Budapest Airport flight traffic falls sharply in Q2

>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije