Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév krijgt wederom kapitaalinjectie

Woensdag 29 september 2010 - Hongarije heeft het kapitaal van de noodlijdende nationale luchtvaartmaatschappij Malév verhoogd met 14,7 miljard forint (€ 52,99 miljoen). De staatsvermogensbeheerder MNV heeft aan Malév ook een nieuwe lening van 5,7 miljard forint (€ 20,55 miljoen) verstrekt om de dagelijkse bedrijfsvoering te kunnen voortzetten.

Bij het bepalen van deze lening en de kapitaalinjectie heeft de overheid heeft rekening gehouden met Malév's 'geërfde' financiële situatie en rekening gehouden met de wereldwijde recessie waardoor de kerosineprijzen zijn gestegen en een daling van het aantal passagiers is veroorzaakt, aldus de MNV in een verklaring.

De financiële injectie is al de tweede deze maand om de luchtvaartmaatschappij van een faillissement te redden. "Er is geen twijfel over dat de situatie van Malév uiterst kritisch is, en het oplossen daarvan vormt een serieuze uitdaging voor de betrokken partijen", zei de Minister van Ontwikkeling Tamás Fellegi afgelopen vrijdag in het zakenblad 'Világgazdaság'.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije