Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Malév aan infuus

Maandag 27 juni 2011 - Werd vorige week in een aantal Hongaarse kranten geschreven dat Malév een injectie van 4,5 miljard forint van de Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) krijgt, maandag werd bekend dat dat niet voldoende is. Voor augustus moet er 23 miljard forint in Malév worden gepompt.

Vorige vrijdag werd op een buitengewone zitting van aandeelhouders gesproken dat voor eind augustus dat enorme bedrag bijelkaar gesprokkeld moet zijn. De eerste 4,5 miljard moet voor 4 juli worden overgemaakt. De staat heeft via de MNV (Hungarian National Asset Management Company) 95% van de aandelen in Malév in handen, de resterende 5% ligt bij de vorige groot-aandeelhouder, de Russische Vneshecomombank.

Het gerucht in de media gaat ook dat het Chinese Hainan Airlines zich voorbereidt op een aandeel in Malév middels een joint venture met de Hongaarse staat. Nu Hongarije toch al bezig is zichzelf in Chinese handen te leggen waar het gaat om geld en economische investeringen, is dat waarschijnlijk geen vreemd gerucht. Een grote lening van 1 miljard euro wordt al bij China gesloten, daarvan kan misschien ook wel een stukje naar Malév.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije