China investeert verder in Hongarije

Woensdag 1 juni 2011 - Vorige week heeft de burgemeester van Miskolc, Ákos Kriza, een intentieverklaring ondertekend met een Chinees bedrijf voor het bouwen van een fabriek voor LED assemblage in Miskolc. Kriza was in mei op werkbezoek in China. Het bedrijf komt in juni naar Hongarije om verder te onderhandelen.

De vele reizen van Hongaarse delegaties naar China sinds het aantreden van de nieuwe regering vorig jaar, beginnen nu vruchten op te leveren. Zo werd in april bekend dat Huawei Technologies Hungary Kft, die in 2009 begonnen met een proef in Pécs verder gaat uitbreiden waardoor deze vestiging, na die in Braziliё, de grootste buiten China wordt. In dezelfde maand is een contract getekend tussen de Hongaarse spoorwegmaatschappij MÁV en China Railway Construction Corporation. Dat bedrijf gaat in Hongarije investeren in de technische ontwikkeling van het Hongaarse spoorwegnet.

Verder zijn er gesprekken gaande om een rechtstreekse vliegverbinding op te zetten tussen Hongarije en de Chinese stad Chongging, In deze stad wordt een groot deel van de Chinese motorvoertuigen gemaakt. Minister van Nationale Ontwikkeling Tamás Fellegi liet weten dat Hongarije graag de verbinding wil zijn tussen Europa en Chongging. Ook wordt er gesproken om een deel van Chinese autoindustrie naar Hongarije te halen. Lajos Kosa, die namens de Hongaarse regering onlangs ook in China was, zou Hongarije zich moeten ontwikkelen tot een Europese poort naar China.

Volgens de Chinese ambassadeur in Hongarije, Gao Jian op een bijeenkomst vorige week op de AmCham is in 2010 de handel tussen de twee landen met 28% gestegen, waarvan het grootste deel machinerie en IT gerelateerde producten beslaat.

>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije