Kurstjens met BIO-E Kft van start

kurstjensMaandag 6 juni 2011 - Het Nederlandse bedrijf Kurstjens BV, gespecialiseerd in slibvergisting en het verwerken van organische reststoffen, kan eindelijk van start gaan in Hongarije. Over een paar weken begint de proefproductie van biogas in het bedrijf in Várda, Kaposvár.
            
Deze biogas unit is de eerste van Kurstjens in Centraal-Europa. Vijf jaar geleden begonnen de voorbereidingen voor BIO-E Kft in Hongarije en twee jaar geleden had het al operatief moeten zijn. Volgens Mark Wiesen, vertegenwoordiger van BIO-E Kft, bleken de vereiste vergunningen trager toegekend te zijn dan verwacht.

De fabriek in Várda (provincie Somogy) gaat slib uit afvalwater, mest, voedselresten en groenafval verwerken tot energie waarmee onder meer een enorm kassencomplex van warmte zal worden voorzien. Dat kassencomplex van zes hectare moet nog worden gebouwd. Kurstjens is van plan om meer van dit soort units op te zetten in Midden- en Oost-Europa.

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije