Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Daimler Hongarije breidt niet uit

daimlerHUDinsdag 7 juni 2011 - Volgens het dagblad Napi Gazdaság zou het bedrijfscomplex van Daimler AG in Kecskemét twee keer zo groot gaan worden als dat wat deze maand opgeleverd moet gaan worden.

 

Nog die zelfde dag dat de krant met het bericht kwam, 2 juni, liet een woordvoerder van Daimler weten dat daarvan geen sprake is.

De krant schreef dat Daimler nog deze herfst een beslissing gaat nemen over uitbreiding, en dat de plannen daarvoor al klaar liggen. Bronnen uit de regering zouden dat aan de krant hebben bevestigd. De Napi Gazdaság schreef ook dat het Italiaanse Iveco (Fiat) plannen heeft om een fabriek te openen in Kecskemét, maar dat werd door Iveco ontkent.

De staatsecretaris van Economische Zaken, Zsolt Becsey liet in een interview met de krant weten het uitermate beloftevol te vinden dat een aantal investeerders zulke grote stukken grond kopen en dat het enkel de vraag is wanneer die bedrijven er aan de slag gaan. Nu dat echter door zowel Daimler en Iveco ontkent wordt, lijkt het erop dat de wens de vader van de gedachte is.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije