Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Constructies Mercedes fabriek zo goed als klaar

Maandag 30 augustus 2010 - Van alle gebouwen van de nieuwe Mercedes fabriek in Kecskemét zullen de constructies in september klaar zijn. Aan het eind van dit jaar zal ook de hele inrichting afgerond worden. Volgens Edina Korári-Stipichné, communicatiemanager van Mercedes-Benz Hungary, is de bouw, ondanks de vele regen en wind in de afgelopen maanden, toch op schema gebleven. Aan de bouw hebben dagelijks zo'n 500 tot 900 vaklieden gewerkt. In 2011 zal de fabriek in als testbedrijf functioneren, in 2012 gaat het bedrijf echt van start.

In Kecskemét zal de volgende generatie Mercedes voertuigen, de opvolgers van de A- en B-klasse worden geproduceerd. Dit in samenwerking met het Daimler AG centrum voor de bouw van compacte auto's, in het Duitse Rastatt. Twee van de vier nieuwe modellen zullen in Kecskemét gemaakt worden. Tegen het eind van 2012 zullen er 2500 mensen aan het werk zijn, aldus Edina Korári.

De fabriek wordt gebouwd op een terrein van 450 hectare en het zal de eerste Oost-Europese fabriek van Daimler-Benz zijn. Tevens is het een van de grootste investeringen in de Hongaarse geschiedenis die er ooit van de grond af aan is opgebouwd. Mercedes-Benz investeert rond de 800 miljoen euro in dit project.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije