Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bouw nieuwe Mercedes-fabriek van start

mercedes.jpgMaandag 19 oktober 2009 - De eerste steen voor de nieuwe fabriek van Mercedes in het Hongaarse Kecskemét is gelegd. Daarmee geeft de autobouwer officieel het startschot voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit voor de opvolgers van de A- en B-Klasse. Vanaf 2012 moeten de eerste compacte modellen uit de fabriek rollen.

Volgens de autobouwer staat Kecskemét in verbinding met het Duitse Rastatt, waar het concern momenteel de kleinere types vervaardigt.

Het bedrijf heeft meer capaciteit nodig voor het maken van de kleinere types door enerzijds een verdubbeling van het programma (van 2 naar 4 types), anderzijds door het benaderen van nieuwe afzetgebieden. Waar de Duitsers zo'n € 800 miljoen euro uittrekken voor de Hongaarse fabriek, daar krijgt Rastatt enkele miljoenen voor uitbreiding.

De voorbereidingen voor de nieuwe faciliteit begonnen op 1 juli. De lakstraat wordt als eerste neergezet, gevolgd door de body shop en de assemblagelijn. In totaal komen 2.500 personen bij de onderneming in Kecskemét te werken. De fabriek ligt 90 kilometer ten zuid-oosten van Budapest.

 

 

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije