Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Brixxon breidt uit in Hongarije

bontinoZaterdag 19 februari 2011 - De producent van electrische auto' s Brixxon Electric MotorCars Ltd., gaat een werkplaats van 1000 tot 1500 vierkante meter in Hongarije opzetten. Nog dit jaar kan begonnen worden met het produceren van onderdelen voor deze auto's.

Brixxon is een Hongaars bedrijf, maar met als standplaats Oostenrijk. Om aan de groeiende vraag naar de Bontino wagens te kunnen voldoen, is het nodig snel te zorgen voor meer productiecapaciteit. Vorig jaar waren er nog vergaande plannen om het eerste netwerk van oplaadstations en verhuurpunten in Boedapest te maken. Maar volgens Sándor László, eigenaar en directeur van het bedrijf, zijn de onderhandelingen daarover niet gelukt. De eerste twee 'rent-e-car' netwerken met de electrische Bontino wagens, zullen nu in het Duitse Potsdam en in de Litouwse stad Vilnius worden opgezet. De nieuwe productieafdeling in Hongarije, de precieze locatie is nog niet bekend, zal ongeveer 70 nieuwe banen opleveren.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije