Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bosch verlaat Wales voor Hongarije

boschDinsdag 5 juli 2011 - De een zijn dood is de ander zijn brood. De productie-unit van Bosch automotive in het Britse Wales, bij Cardiff, is gesloten en wordt verplaatst naar Hongarije. In Wales komen daardoor rond de 900 mensen op straat te staan. Maar voor Hongarije is dat natuurlijk goed nieuws. Meer investeringen en nieuwe banen kan het land goed gebruiken.

Het Duitse Bosch zat twintig jaar lang in Wales, maar moest volgens zeggen bezuinigen op de kosten omdat de omzet is gedaald met 45% door de economische crisis en het bedrijf ook onder grote druk staat van de huidige milieueisen. In Hongarije liggen de lonen op tweederde van wat dat in Wales kost.

Bosch Group is al sinds 1991 in Hongarije gevestigd en heeft ongeveer 7000 mensen in dienst, verdeeld over units in Boedapest, Eger en Hatvan. De autoindustrie en de daaraan verwante automotive industrie groeit gestaag in Hongarije. Zowel het Duitse Audi, als Mercedes en Opel breiden er steeds meer uit.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije