• Home

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Audi AG investeert flink in Hongarije

Audi_GyorMaandag 27 september 2010 - Volgens een verklaring in het parlement, voorafgaand aan een persconferentie, blijkt Audi AG te hebben aangekondigd dat ze 900 miljoen euro gaan investeren in Hongarije. Dat bedrag is lager dan de eerder aangekondigde 1 miljard euro, maar het is zeker ook een flink bedrag.

Tegen het einde van 2013 moet het project zijn afgerond en dan zal er werk zijn voor rond de 1800 werknemers. Vanaf 2013 kunnen dan jaarlijks 125.000 auto's geproduceerd worden in de fabrieken in Győr.

Audi kocht eerder al grond aan in het industriepark van Győr voor een bedrag van 23 miljoen euro. De investering van 900 miljoen komt daar nog bovenop. Dat dit terrein in een beschermd natuurgebied ligt is volgens premier Viktor Orbán geen belemmering. "Aan alle investeringsvoorwaarden is voldaan en dat probleem zal volgens de internationale regels worden opgelost", aldus Orbán op de persconferentie. Rupert Stadler, president van Audi, voegde daaraan toe dat juist dat de reden is dat er geen plan B is. Het contract voor de verkoop van het terrein aan Audi is nog in de laatste maanden van de regering Bajnai ondertekend. Uiteindelijk zal als het nieuwe project klaar is in totaal voor 15.000 mensen werk zijn in de regio Győr, met inbegrip van leveranciers en dienstverlenende bedrijven.

Nu ook bekend is geworden dat General Motors 500 miljoen euro extra gaat investeren in haar Opel fabriek in Hongarije en Mercedes-Benz met een investering van 800 miljoen euro een fabriek bouwt in Kecskemét, lijkt er voor Hongarije een goede toekomst in het verschiet te liggen. In ieder geval is er de komende jaren veel werk aan de winkel.

100804Audi
Industriepark Győr - Aangekochte grond Audi

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije