Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Verzekeraars ook aan de 'bankentax'

Woensdag 22 september 2010 - De vertegenwoordigers van de Hongaarse verzekeringsmaatschappijen zijn uitgenodigd voor een gesprek met de Minister van Economie Matolcsy. Onderwerp van de bespreking is de bankentax, die niet alleen opgelegd wordt aan banken, maar in 2011 waarschijnlijk ook voor verzekeraars gaat gelden. Lajos Papp, voorzitter van de Bond van Onafhankelijke Verzekeraars (FBAMSZ) zei op een bijeenkomst van de Bond dat hoewel zij nu nog geen tax opgelegd krijgen, dat niet betekent dat het altijd zo zal zijn.

Hongarije heeft deze belasting op de financiële sector ingevoerd met ingang van 1 juli 2010, en is erop gericht op om dit jaar nog 187 miljard Huf extra in de staatskas te krijgen. Het centrum-rechtse Fidesz kabinet heeft plannen om de heffing ook in 2011 te innen, om zo 200 miljard Huf binnen te halen. Dit alles is bedoeld om het begrotingstekort 2011 onder de 3% van het BBP te krijgen. Het tarief van de tax zou volgens plannen in 2012 weer worden verlaagd of de tax wordt zelfs helemaal afgeschaft als het tegen die tijd mogelijk is over te schakelen op een breed Europees bankentax-systeem.

"De toekomst van de verzekeringsbranche en de verzekeraars hangt af van de condities waarin zij moeten gaan werken", aldus Papp. Hij voegde daaraan toe dat er een onterechte grote last op de schouders van de branche gelegd wordt. Toch sluit hij niet uit dat er zinvolle onderhandelingen gevoerd gaan worden over de hoogte van de tax, met name over die op de levensverzekeringen.

>>>> Bron:  Portfolio.hu

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije