Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Crisis-tax zelfs tot 2014

kopitsDonderdag 11 november 2010 - In tegenstelling tot eerdere uitspraken van de Hongaarse regering over de inning van crisisbelastingen, waaronder de banken-tax, dat deze tot 1 januari 2013 geheven zullen gaan worden, blijkt uit de kleine lettertjes in een dik dossier over de economische plannen van de regering dat deze belastingen tot 2014 kunnen gaan doorlopen. Hoofd van de Költségvetési Tanács (Fiscale Begrotingsraad) György Kopits heeft dat in een televisieprogramma woensdag op M1 gezegd. 

"Dat de belastingen door kunnen lopen tot 2014 staat letterlijk geschreven op pagina 272 van het dossier", aldus Kopits. "Het is een totale verrassing en laat zien hoe ondoorzichtig de uitspraken van deze regering zijn. Het ziet ernaar uit dat de regering deze 'brutale' belastingen blijft opleggen tot 2014", zei Kopits. De woordvoerder van premier Orbán, Péter Szijjarto, liet woensdag meteen weten in gesprek te gaan over een nieuw systeem met die bedrijfssectoren die de belasting moeten gaan betalen. "De huidige crisisbelastingen zullen na 2012 stoppen", meldde Szijjarto. "Het nieuwe systeem gaat over de helft aan geldbedragen als waar nu sprake van is, over dat nieuwe systeem zal nog worden onderhandeld".

Volgens Kopits zijn bepaalde voorspellingen met betrekking tot de conceptbegroting en de economische plannen voor de middel-lange termijn niet haalbaar. Hij was ook erg verbaasd over de cijfers die deze week naar buiten kwamen, waarin het Ministerie van Economische Zaken aangeeft dat er een economische groei van 5% in 2013 mogelijk is en dat er 400.000 nieuwe banen bij komen in 2015. "Die cijfers zijn niet realistisch", aldus Kopits.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije