Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Extreem sporten gaat je geld kosten

bungee-abMaandag 27 juni 2011 - Na de suiker- en zouttax is er nu een nieuw voorstel voor een belasting voor 'producten' die de gezondheid kunnen schaden. Beoefenaars van extreme sporten zoals bungee jumpen zouden de kosten van behandeling na een ongeluk zelf moeten gaan betalen.

De Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért (SSZMK), de beleidsorganisatie voor ziekenhuizen, heeft voor deze nieuwe vorm van kostenbesparingen in de gezondheidszorg een plan ingediend. Ook veroorzakers van ongelukken die onder invloed van alcohol reden of te hard hebben gereden, moeten aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de kosten om de slachtoffers in het ziekenhuis te laten behandelen.

Volgens Gábor Csiba, voorzitter van de SSZMK is het goed dat er nu een tax op ongezonde levensmiddelen wordt ingesteld, de 'chip tax', maar is het feit dat die niet op alcohol en tabak geheven zal worden is zeer te betreuren. Alcohol en tabak zijn in het afgelopen jaar zelfs goedkoper geworden, en de staat stimuleert ook het thuis stoken van pálinka.

De 'sport tax' is eigenlijk geen echte belasting. Er wordt namelijk, nog, niet gesproken over een percentage bovenop de prijs die het kost om een sport uit te oefenen. Het doel is meer om de kosten van ongelukken, veroorzaakt door of te hard rijden en alcohol of door een extreme sport, te kunnen verhalen op de veroorzaker. Een groot deel van de kosten moet daardoor gedekt worden, een ander deel zal door de gezondheidszorg worden blijven betaald

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije