Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Otten naar Ferencváros

markotten-aMaandag 20 juni 2011 - Mark Otten, verdediger bij NEC Nijmegen gaat spelen bij het Hongaarse Ferencváros. Otten zou het contract al hebben getekend voor twee seizoenen met de mogelijkheid tot verlenging met een jaar.

        

Otten zegt bewust gekozen te hebben voor het buitenland, en Ferencváros past hem het best. Hij heeft al meegetraind in Boedapest bij trainer László Prukner. Ook de Nederlandse Walter Groen was daarbij. Walter is al een jaar technisch trainer van verschillendende jeugdteams binnen de opleiding van Ferencváros en regelmatig geeft hij ook technische trainingen aan de profs.

groenwalterMark Otten liet weten dat Hongaren opbouwend willen gaan voetballen, op de Nederlandse manier met een inschuivende centrale verdediger en met minder lange ballen. Walter Groen merkt ook op dat Hongaren het Nederlandse voetbal zeer waarderen en die speelwijze vanaf de jeugd willen leren beheersen om de komende jaren mee te kunnen komen in het internationale voetbal.

De jeugdteams die door Walter worden getraind krijgen al met deze manier van spelen te maken. Dat kost veel energie en een stuk cultuuromslag. Mede daarom organiseert hij dan ook voetbalkampen en wedstrijden voor de Hongaarse jeugd.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije