Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Balázs Dzsudzsák gaat naar Dagestan

dzsudzsi-aDonderdag 16 juni 2011 - Uiteindelijk is de kogel door de kerk: Balázs Dzsudzsák, de vierentwintigjarige steraanvaller van PSV, gaat voor een bedrag van naar verluidt 14 miljoen euro naar Anzhi Makhachkala, de club uit de Russische deelrepubliek Dagestan, die op dit moment tweede staat in de Russische competitie.

Balázs Dzsudzsák, misschien wel de meest talentvolle speler in de Nederlandse eredivisie, gaat vertrekken bij PSV. Het nieuws komt niet geheel onverwacht, omdat de Hongaarse linksbuiten al lange tijd in verband werd gebracht met een aantal clubs, waaronder gerenommeerde namen als Juventus en Liverpool. Uiteindelijk was het het relatief onbekende, maar steenrijke Anzhi Makhachkala, dat toehapte en beet had.

Hoewel het misschien wel logisch is dat een Nederlandse club, die komend seizoen (weer) geen inkomsten uit de Champions League tegemoet kan zien, een speler als Dzsudzsák niet kan behouden, tekende de Hongaars international (37 interlands, vijf doelpunten) onlangs bij bij PSV. Het contract dat oorspronkelijk tot 2013 liep, was opengebroken en verlengd tot 2015. Trainer Fred Rutten van PSV had Dzsudzsák ervan weten te overtuigen dat het goed voor zijn ontwikkeling zou zijn als hij nog ten minste een paar jaar in Nederland zou blijven, maar als een club met interesse zich alsnog zou melden, zou het de club uit Eindhoven behoorlijk wat geld opleveren. En dat is gebleken: de club uit Dagestan maakt 14 miljoen euro over aan PSV, dat dit geld heel goed kan gebruiken om de tekorten in de begroting te dichten en een vervanger voor Dzsudzsák aan te trekken.

Dzsudzsák kwam in de winterstop van het seizoen 2007-2008 van Debreceni VSC (de kampioen van Hongarije) naar PSV. Hij speelde maar liefst 114 officiële wedstrijden in Eindhoven, waarin hij 44 maal het net wist te vinden. Anzhi Makhachkala uit Dagestan zal veel plezier aan 'Dzsudzsi' gaan beleven, die in Nederland geliefd werd door zijn passeerbewegingen, gevolgd door een messcherpe voorzet, maar natuurlijk ook vanwege zijn snoeihard geschoten vrije trappen. Balázs Dzsudzsák gaat het naar verwachting helemaal maken in Rusland, een nieuwe stap in zijn mooie carrière!

>>>> Door:  Siebren Ruijg

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije