Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Telefoon tax, lager maar toch weer hoger

Woensdag 30 mei 2012 - Het maximum van de telefoon tax zal naar beneden worden bijgesteld, zo heeft het parlement vorige week besloten. Het lijkt er op dat er toch water bij de wijn gedaan is, maar dat geldt enkel voor de periode vanaf 1 juli 2012 tot 1 januari 2013. Daarna gaan de tarieven weer omhoog tot het al eerder bekend gemaakte maximum.

Per belminuut en per SMS/MMS moet er hoe dan ook 2 forint worden betaald. Eerst was er sprake van een hoger maximum maandbedrag van 700 forint voor consumenten en 2500 forint voor bedrijven. Nu wordt het tot eind dit jaar respectievelijk 400 en 1400 forint. De telecombedrijven betalen nu een crisis tax aan de staat, die vervalt per 1 januari 2013. Vanaf die datum moeten consumenten en bedrijven de hogere maximum bedragen betalen.

Telenor, een van de drie telecombedrijven in Hongarije, heeft twee weken geleden laten weten de beltarieven te gaan verhogen voor het komende half jaar, de kosten van het uitvoeren van de telefoon tax bovenop de nog tot eind dit jaar te betalen crisis tax kan het bedrijf niet ophoesten. Telenor wentelt de kosten dus af op de consument. Vanaf 1 januari 2013 zouden de tarieven weer naar het normale niveau gebracht worden. Vodafone gaf deze week aan dat ook te willen gaan doen. Of Magyar Telecom hen gaat volgen is nog niet duidelijk. 

   
>>>> Bron:  diverse media


Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije