Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Geen zorgen over Hongarije, aldus IMF

Maandag 7 juni 2010 - De Europese beurzen bleven maandagmiddag stevig in het rood staan. Beleggers waren bezorgd over de ontwikkelingen rond Hongarije. Een goed cijfer over de Duitse industrie bood geen soelaas. Op Wall Street stonden de graadmeters vlak.  De AEX-index in Amsterdam noteerde een uur voor het slot een verlies van 1 procent op 318,08 punten. De MidKap-index daalde 1,1 procent tot 519,72 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1 procent.

Beleggers maakten zich zorgen over de mogelijke verspreiding van de Europese schuldencrisis naar Hongarije en andere landen.

Volgens geruchten zou Hongarije dicht bij een 'crisis-Griekse stijl' staan, maar de regering sprak dit met klem tegen. IMF-topman Dominique Strauss-Kahn voegde na een vergadering met Jean-Claude Juncker, voorzitter van de eurogroep, daaraan toe dat er 'geen bijzondere redenen zijn om bezorgd te zijn' over Hongarije.

De rentetarieven op Hongaars staatspapier liepen maandag scherp op, terwijl de aandelenmarkten flink terrein moesten prijsgeven door angst onder beleggers dat de Griekse schuldenproblematiek is overgeslagen naar Oost-Europa. Ook de euro werd opnieuw minder waard.
Juncker probeerde zondag de financiële markten al te kalmeren door te zeggen dat Hongarije niet te maken krijgt met een grootschalige schuldencrisis zoals Griekenland.
>>>> Bron:  AFN & ANP

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije