Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije en IMF, het blijft tobben

Dinsdag 8 februari 2011 - Het IMF zou wel wat meer zelfkritiek mogen hebben als het om de economische en de financiële wereldcrisis gaat, zo klonk het verwijt van het Hongaarse Ministerie van Economische Zaken in een verklaring als reactie op het Staff Report van het IMF waarin hun kritiek staat op een aantal Hongaarse maatregelen.

'Een beetje bescheidenheid kan geen kwaad, ze hebben net als vele politici, internationale financiële organisaties en kredietwaardigheidsinstanties gefaald om de zaken beter aan te pakken en om de crisis te voorspellen.Ook heeft de vorige regering van Hongarije het niet goed gedaan en verkeerde cijfers doorgegeven, dus alles bij elkaar opgeteld verwachten wij (de huidige regering) als aandeelhouders in het IMF, dat het IMF zelfkritiek laat horen wat betreft de begroting van 2010.'

Had het IMF een paar weken geleden nog vrij positief gereageerd op de nieuwe Hongaarse economische plannen (Széchenyi 2.0) voor de lange termijn, nu blijkt de Hongaarse regering toch weer even te willen schreeuwen. Het IMF is namelijk kritisch over de pensioenhervormingen en hoe onafhankelijke financiële organen, zoals de Fiscale Raad, worden bejegend. Vorig jaar lag de regering ook in de clinch met het IMF over leningen en aflossingen. Hongarije koos er toen voor om de economische problemen zelf op te lossen, en de deur dicht te doen voor het IMF.

Lees het hele artikel op Portfolio.hu, Engelstalig

>>>>  TdS

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije