Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Uit voorzorg opnieuw lenen bij IMF

Maandag 5 juli 2010 - Vorige week werd bekend dat de Hongaarse regering uit voorzorg bij het IMF en de Europese Unie een pakket aan leningen tussen de 10 en 20 miljard Euro wil vragen voor een periode van twee jaar. De Minister van Economische Zaken, György Matolcsy, verklaarde dat de huidige regering wil gaan onderhandelen over een nieuwe leningsronde voor het geval de economische situatie in Europa verslechtert.
"Onze bedoeling is dat we de al bestaande overeenkomst met IMF en EU verlengen tot het eind van het jaar en vanaf begin van volgend jaar gaan we verder met een nieuwe tweejarige overeenkomst als voorzorg, maar daarin stellen we dat het  een andere overeenkomst is en geen noodzaak", aldus Matolcsy.

De Hongaarse regering is al een tijdje in gesprek met het IMF om te kijken naar een nieuwe overeenkomst voor het volgende jaar. Een van de onderwerpen waarover gesproken wordt, is het plan om het nog openstaande bedrag (6 miljard) van de lening van 20 miljard Euro, die eerder vorig jaar aan Hongarije door het IMF werd verstrekt, te gaan gebruiken om mensen die geleend hebben tegen vreemde valuta, vaak in Zwitserse Franken, te helpen, zo werd in de krant Magyar Hírlap op 28 juni gemeld. Onderdeel van dat plan is om een 'onroerend goed manager' de mogelijkheid te geven huizen op te kopen van personen die hun koophuis niet meer kunnen betalen, en ze daarna als huurder ervan daar te kunnen laten wonen. In de herfst wordt over dit plan in het parlement gedebatteerd.

>>>> Bron:  MTI, Magyar Hírlap

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije