Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Fidesz praat met het IMF

Maandag 1 maart 2010 - De oppositiepartij Fidesz, die naar verwachting de komende Hongaarse verkiezingen met grote meerderheid zal winnen, heeft een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds. Volgens vele geruchten zouden er al zelfs vooronderhandelingen zijn gehouden over een financiële deal voor als de Fidesz na de verkiezingen de nieuwe regering gaat vormen.

 

 

Ook zou het IMF op voorhand al hebben geaccepteerd dat Hongarije in plaats van het vereiste begrotingstekort van 3,8 procent van het bbp ze een tekort van 5 tot 5,5 procent mogen aanhouden. In ruil daarvoor moet de nieuwe Fidesz regering dan wel de meest strenge begroting ooit maken en met herstructuringsmaatregelen komen zoals nog nooit voorgekomen in de periode van na de wende in 1989.

Mihály Varga, vice-voorzitter van Fidesz, gaf in een talkshow zondagavond op MTV,(Magyar Televízió) toe dat ze inderdaad gesproken hebben met ambtenaren van het IMF, maar dat verdere besprekingen worden uitgesteld tot na de verkiezingen.

>>>> Bronnen:  MTI & Portfolio

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije