Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongarije voldoet niet aan economische regels EU

Woensdag 11 januari 2012 - De landen Malta, Cyprus, Polen en Belgiё hebben volgens de Europese Commissie voldaan aan de eis om maatregelen te treffen om hun begrotingstekort binnen de perken te houden. Maar de EC is niet tevreden over hoe Hongarije dat gedaan heeft.

In november kregen deze vijf landen de opdracht van de EC om hun zaken op orde te brengen, en hoewel Hongarije een aantal maatregelen voor de korte termijn heeft genomen, lukt het Hongarije niet om onder de 3% van het begrotingstekort te blijven. Europees Commissaris voor Economische Zaken Olli Rehn liet weten dat er nu bekeken gaat worden welke financiёle sancties tegen Hongarije getroffen kunnen worden. Sinds 13 december moeten de EU landen aan de strengere regels van het Stability and Growth Pact (SGP) voldoen.

Het Hongaarse ministerie van Economische Zaken heeft laten weten dat ze met het EC gaan overleggen over hoe een beter resultaat te bereiken, en dat Hongarije open staat voor advies.

>>>> Press release EC:  Belgium, Cyprus, Malta and Poland took effective action to correct deficit while Hungary's measures are insufficient

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije