Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Vertrouwen in Hongaarse economie neemt toe

Woensdag 2 februari 2011 - Het IMF is redelijk optimistisch over de economische plannen van de Hongaars regering. Irina Ivashchenko, vertegenwoordiger van het IMF in Hongarije, denkt dat de regering goede structurele veranderingen in gang zal zetten voor de lange termijn en dat die ook in lijn zijn met de adviezen van het IMF.

In februari 2011 zal de Hongaarse regering het Széchenyi plan 2.0 presenteren waarin maatregelen, hervormingen, bezuinigingen en investeringen voor de komende jaren beschreven staan en wat voor een beleid de regering gaat voeren op verschillende economische terreinen. Hoewel Hongarije eerder nog door verschillende internationale financiële analisten onderaan de ladder werd gezet, kwamen in de laatste twee weken na verschijnen van de voorlopige versie van het Széchenyi plan, steeds meer positieve geluiden naar buiten. Hongarije doet het beter dan gedacht aldus BNP Parisbas, R&I en verschillende analisten in Londen. Het gewenste begrotingstekort van 3% op het BBP in 2011 wordt gehaald, de inflatie is min of meer stabiel, de export groeit een beetje, de auto industrie doet het goed, voor Hongarije is er weer licht aan het eind van de tunnel.

Maar hoewel de vooruitzichten voor de lange termijn en macro-economie goed lijken, is er ook vanuit het IMF en de analisten wel degelijk kritiek te horen op onder meer het investerings klimaat en bepaalde maatregelen van de regering waardoor er conflicten zijn ontstaan én kunnen onstaan, zoals bijvoorbeeld over de manier waarop de regering de pensioenen regelt en over hoe de regering zich verhoudt tot onder meer de Fiscale Raad en de Centrale Bank.

>>>> TdS  
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije