Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

V4 landen sluiten gas op elkaar aan

gazvezetekHUSKWoensdag 26 januari 2011 - Deze week kwamen de vier ministers van Economische Zaken van de V4 landen in Bratislava bij elkaar om het netwerk aan gasleidingen tussen de vier landen verder te bespreken. Vrijdag ondertekent premier Viktor Orbán in Bratislava samen met de Slowaakse premier Iveta Radičová daarvoor de overeenkomst.

Het werk aan de verbinding tussen Hongarije en Slowakije gaat binnenkort van start. De 20 km aan gasleiding in Slowakije zal rond de € 20 miloen gaan kosten, de 95 km in Hongarije kost € 100 milioen. Het deel Polen-Tsjechiё kan in 2011 al in gebruik worden genomen en de werkzaamheden om Kroatiё aan te sluiten zullen in 2011 aanvangen. Hiermee wordt een internationaal netwerk aan gasleidingen gemaakt dat uiteindelijk Polen via Slowakije en Hongarije met Kroatiё  verbindt. De V4 landen willen met deze samenwerking een te grote afhankelijkheid van Russisch gas voorkomen en tegelijkertijd een energiecentrum in Centraal-Europa vormen waarvan de hele Europese Unie gebruik kan maken.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije