Bouw zonnepanelen, China investeert weer

Maandag 20 juni 2011 - China en Hongarije kunnen het wat investeringen betreft goed met elkaar vinden. In de afgelopen maanden zijn meerdere contracten getekend en andere onderhandelingen vinden plaats. Een nieuw Chinees-Hongaars plan is de bouw van een fabriek voor zonnepanelen.

Die fabriek zal in Berettyóújfalu, in het oosten van Hongarije, komen te staan. Het project voor 10.5 miljoen euro krijgt waarschijnlijk ook ondersteuning van de staat maar het is nog niet bekend in welke vorm dat gaat gebeuren.

Orient Solar Kft. is een bedrijf dat door regionale en Chinese investeerders is opgezet. Op een terrein in Berettyóújfalu van 8.5 hectare kan een fabriek gebouwd worden van 14.000 vierkante meter, aldus Ferenc Galló, managing director van Orient Solar. Het bedrijf schat dat het aan ongeveer 700 tot 800 mensen werk zal bieden, dat is voor die regio van belang omdat daar veel werkloosheid is. Chinese grondstoffen zullen daar verwerkt worden tot zonnepanelen voor de binnenlandse en ook buitenlandse markt.

In hetzelfde Berettyóújfalu gaat trouwens nog een bedrijf van start. De eerste steen voor een fabriek om energiezuinig LED straatverlichting te produceren is vorige week zaterdag gelegd. Het bedrijf Mezeiville Kft. zal begin volgend jaar starten met de productie en werk gaan bieden aan rond de 60 werknemers.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije