Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe kapitaalregeling Malév

Winkler_janos-aWoensdag 1 september 2010 - De onlangs aangetreden nieuwe directievoorzitter van Malév, János Winkler, heeft meegedeeld dat nog deze maand een nieuwe buitengewone vergadering plaats zal vinden. Tijdens die vergadering zal verder gesproken gaan worden over de kapitaalsituatie van Malév, een agendaonderdeel dat bij de vorige buitengewone vergadering, die voortijdig werd afgebroken, is vervallen.

Een nieuwe regeling voor de kapitaalsituatie is nodig, omdat het kapitaal van Malév per 1 maart met 4 miljoen forint is afgenomen, maar tegelijkertijd met 26,82 miljard forint is toegenomen onder meer door de schulden om te zetten in kapitaal.

Hierdoor bezit de Hongaarse staat nu voor 95% van de aandelen van Malév. Het resterende deel is in bezit van Airbridge Zrt. dat op zijn beurt weer in handen is van de in Russische staatshanden zijnde Vnyesekonom-bank (VEB). Bij het maken van een nieuwe kapitaalregeling zal deze VEB ook betrokken worden.

Op de vergadering van afgelopen donderdag werd János Winkler, die van tevoren niet wist dat hij kandidaat was, als nieuwe voorzitter gekozen omdat zijn kortstondige voorganger László Urbán die functie plotseling had neergelegd. Winkler was hiergvoor adjunct-directeur bij Magyar Telekom.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije