Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Socialisten willen de Malév terug

ml-bl-klMaandag 18 februari 2013 - Oppositiepartij MSZP wil dat premier Viktor Orbán de vliegmaatschappij Malév weer nieuw leven gaat inblazen. Volgens plaatsvervangend fractieleider István Józsa heeft de huidige regering de Malév failliet laten gaan. Dat is een vreemde uitspraak, de Malév zat al zwaar in de problemen tijdens de vorige kabinetten, en die werden nog veel erger door de rommelige privatiseringen en de door de Europese Commissie vereiste terugdraaing van de onterecht verstrekte staatssteun.

In plaats van voor miljarden aan gasvoorraden op te slaan, zou Orbán het geld moeten stoppen in een nieuwe Malév. Dat zou de economie weer goed doen en het zelfrespect van de natie opkrikken, aldus Józsa. Maar er is al een nieuwe nationale vliegmaatschappij in de maak, hoewel niemand weet of die dit jaar ook werkelijk van start zal gaan, een nieuwe Malév zou dan dubbelop zijn. Sinds begin september vorig jaar wordt er in de media al over de plannen gesproken, de HWA (Hungarian World Airlines) bestaat zelfs ook al op papier. In eerdere berichten werd gemeld dat deze HWA vooral op Afrika en Azië gaat vliegen, later kwamen er geluiden dat Europa en Amerika als eersten aan bod zullen komen.

Een onderzoekscommissie is nog steeds bezig om precies uit te zoeken waarom de Malév failliet ging, maar de socialistische MSZP heeft al aangekondigd dat, als ze de verkiezingen in 2014 winnen, de Malév opnieuw de trots van Hongarije wordt.

>>>> Bron:  diverse media

Lees ook:

>>>> Szia.nl - Een nieuwe Malév, of ziet men ze vliegen?

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije