Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Toltarieven omhoog, vierdagenkaart verdwijnt

Dinsdag 13 december 2011 - Vanaf 1 januari worden de tarieven van het tolvignet voor de Hongaarse autosnelwegen verhoogd. De vierdagenkaart verdwijnt, de goedkoopste optie wordt dan de weekkaart die 10 dagen geldig is.

 

De weekkaart gaat 2975 HUF kosten, en die kan ook het weekend voor en na die week gebruikt worden. Ook gaan voor alle categorieёn de maand- en jaartarieven omhoog. Voor personenwagens wordt het maandtarief 4780 HUF, het jaartarief gaat naar 42980 HUF.

Eerder dit jaar leek het er nog op dat het jaartarief in 2012 een stuk lager zou gaan uitvallen, maar dat dan iedereen zo een vignet moest gaan kopen ook bij geen gebruik van de snelwegen. Nu het elektronisch tolheffen is uitgesteld naar ergens in 2014 blijft alles ongeveer bij het oude, behalve de prijsverhogingen en het verdwijnen van de vierdagenkaart. Die was vooral in trek bij vrachtvervoerders die slechts voor een paar dagen in Hongarije hoefden te zijn, bij toeristen op doorreis en bij autobezitters die maar af en toe van de snelwegen gebruik maakten.

De prijsverhogingen zijn volgens het Ministerie van Nationale Ontwikkeling noodzakelijk om meer op één lijn te komen met die van de omringende landen, en dan vooral met die van Oostenrijk.

>>>> Bekijk hier de nieuwe tarieven, Hongaarstalig

>>>> Meer over het tariefsysteem, Engelstalig maar nog met oude prijzen 2011-12-13

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije