Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Elektronisch tolheffen pas in 2014

etolDinsdag 29 november 2011 - Het systeem om elektronisch tol te heffen zal in Hongarije pas over achttien maanden van start kunnen gaan. Het plan was om dit systeem over een jaar al in gebruik te nemen, maar er zitten nog te veel haken en ogen aan om het goed in te kunnen voeren.


Vanaf 1 januari 2013 zou er elektronisch tol geheven gaan worden op de Hongaarse autowegen. Nu de startdatum wordt uitgesteld naar de eerste helft van 2014 komt er over 2013 minder geld binnen in de staatskas, maar die tolheffing is door het Ministerie van Economische Zaken voor dat jaar al wel meeberekend in de inkomsten. Uit die inkomsten zouden onder meer de kosten voor wegenbouw en onderhoud betaald gaan worden.  In het nieuwe financieringsplan (Széll Kálmán Terv) zou ook geschreven staan dat al vanaf de tweede helft van 2012 al begonnen wordt met elektronisch tolheffen.

De regering heeft nog geen officiёle verklaring uit doen gaan, staatssecretaris Pál Völner van het Ministerie van Nationale Ontwikkeling heeft het vorige week op een conferentie over transport naar buiten gebracht.

     
  tolkaart  
   
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije