Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Hongaars e-tolsysteem voldoet niet aan regels EU

hgDonderdag 5 september 2013 - De start op 1 jui van het nieuwe Hongaarse elektronisch tolsysteem (HU-GO) verliep niet zonder problemen. Met regelmaat lag het internetsysteem om technische redenen plat en vanaf dag één stroomden de klachten binnen over de veel te hoge tarieven en het onduidelijke berekeningssysteem. De Europese Commissie voor Transport heeft de Hongaarse autoriteiten onlangs laten weten dat het systeem zelfs niet eens voldoet aan de Europese regelgeving.

Er zou, volgens woordvoerder van de Europese Commissie Helen Kearns, in de maanden voorafgaand aan de invoering geen overleg geweest zijn om te controleren of alles goed op orde was, de hoge tarieven liggen niet in verhouding met de de werkelijke kosten van de infrastructuur en de wijze van berekenen is niet transparant.

De Europese Commissie vraagt nu aan Hongarije om uit te leggen waarom de tarieven zo hoog liggen, volgens de Europese regelgeving mag met de opbrengsten alleen het tolsysteem zelf worden bekostigd, of deze tarieven te verlagen. Ook moet er een beter berekeningssysteem komen. Als Hongarije niet met een bevredigend antwoord komt, loopt het land de kans dat er een inbreukprocedure wordt gestart.

Het Hongaarse Ministerie van Nationale Ontwikkeling liet weten dat over de tarieven wel degelijk overlegd is gevoerd en dat die ook voldoen aan de Europese regels.

   
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije