Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Elektronisch tolheffen Hongarije, eerder en duurder

kvlWoensdag 24 oktober 2012 - Het elektronisch tolheffen in Hongarije gaat voor alle categorieën vrachtwagens al in op 1 juli 2013. Dat is een half jaar eerder dan afgelopen voorjaar werd aangekondigd. Vrachtwagens boven de 3,5 ton zouden per die datum al wel worden belast. Ook de tarieven per kilometer blijken opeens hoger te liggen dan door de regering eerder werd toegezegd, in sommige gevallen zelfs twee keer zo hoog.

Vooral voor het binnenlands vrachtverkeer is dat een strop. Hoewel volgens verschillende kranten de tarieven niet zo ver boven dat van omringende landen liggen, is het voor Hongaarse binnenlandse vrachtvervoerders een enorme stijging in de kosten. De Hongaarse regering heeft, hoewel binnen de Europese regelgeving, namelijk voor het duurste tarief gekozen. Voor een vrachtwagen boven de 3.5 ton gaat een kilometertarief van netto 85,34 forint gelden. Behalve op de snelwegen zal ook op verschillende provinciale wegen tol worden geheven.

Momenteel zijn nog vier bedrijven in de race om het contract (€ 151.04 miljoen) met het ÁAK, het Nationale Bedrijf voor Wegenbouw die de tender in september uitgeschreef, binnen te halen. Naast China International Telecommunication Construction Company zijn dat Getronics Magyarország Kft., Kapsch Trafficom AG samen met Kapsch Telematic Services Kft. en T-Systems Magyarország Zrt. Tot 5 november hebben ze de tijd om hun definitieve plan in te dienen.

   
>>>> Bron:  diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije