Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pápa Airbase ook voor burgervluchten

pp-aWoensdag 31 oktober 2012 - Als het aan de Hongaarse regering en de NAVO ligt zal de militaire vliegbasis in Pápa, waar sinds 2009 ook Nederlandse militairen zijn gestationeerd, in de nabije toekomst ook geschikt worden voor burgervluchten. De Minister van Defensie Csaba Hende maakte dat vorige week vrijdag bekend nadat de beslissing was genomen in een vergadering met de NAVO op woensdag.

Als het vliegveld ook burgervluchten gaat verzorgen, kunnen de stad Pápa en de provincie Veszprém zich economisch sterk gaan ontwikkelen, maar daarvoor zijn erg veel investeringen nodig. De huidige infrastructuur is nog lang niet geschikt, zo moeten bestaande wegen worden verbeterd en nieuwe wegen en spoorwegen worden aangelegd. Zoltán Kovács, bestuurder van de Provinciale Staten van Veszprém, denkt dat het vliegveld nu eigenlijk al geschikt is om burgervluchten af te kunnen handelen. Volgens een niet nader te noemen interne bron klinkt het allemaal veel te voorbarig en zijn de eerste verkennende gesprekken nog maar net begonnen.

   
>>>>  Redactie HV

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije