• Home
  • Overigen
  • Nederlandse Club Hongarije

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Pilootje spelen in Pápa

ATess7-abcZondag 19 september 2010 - Hoe je het ook wendt of keert, bijna iedereen heeft diep van binnen wel een piloot in zich. Al is het alleen maar in je dromen. En wat is er mooier dan eindelijk een keer in de cockpit van een echt vliegtuig hoog boven de startbaan fijn aan knoppen, hendels en poken te zitten friemelen? Niet zomaar in een vliegtuig, nee, in een heuse C-17! Dat is niet de kleinste bak om mee de lucht in te gaan.

ARicoPieter-abOp de familie dag georganiseerd door het Nederlandse personeel  van de Pápa Airforce Base en de Nederlandse Club was dit allemaal mogelijk. We bleven wel aan de grond natuurlijk. Na de verwelkoming met uitleg over de basis en het vliegtuig door Majoor Pieter Vrieling en het startsein van het programma door Sergeant-Majoor Rico Peeters, mochten we op pad. Eric Kos begeleide iedereen in de bus over het terrein van en naar het vliegtuig, legde uit hoe de transporten gaan, de opslag in de loodsen eruit ziet en hoe een groot deel van het dagelijkse werk op de basis in elkaar zit. In kleine groepen onder begeleiding van Pieter Vrieling en Flying Crew Chief Jan- Eric Wijnia konden we zowel van buiten, als binnen in de C-17 van alles bekijken. Grootste feest, en niet alleen voor de kinderen, was de cockpit waarin het je duizelde van de hoeveelheid knopjes en hendeltjes. Allemaal computergestuurd, dus eenmaal hoog in de lucht doet de onzichtbare piloot een groot deel van het werk.

Maar enkel pilootje spelen kan natuurlijk niet. Later op middag gingen we naar de kerk, de grootste kerk van de stad met een boel marmer, klatergoud en flink wat kerkschatten van de rijke Roomsche gemeenschap van het vroegere Pápa. Mooi getimed ook dat bezoek, want eenmaal de kerk weer uit was het eindelijk opgehouden met regenen. En dan, eten! En niet zo een beetje! Bij binnenkomst in de grote feesttent aan het vissersmeertje Malom-tó werden we namelijk niet alleen vriendelijk en gastvrij ontvangen door de staf van dit familiebedrijf, ook een fijn gebraden zwijntje verheugde zich op onze komst. En wij op onze beurt, verheugden ons op het zwijntje!

Tijdens en na het eten werd buiten op een paar ponies flink hard gereden, een spontaan voetbalteam van vaders en zonen speelden twee helften, er werd gekletst, gedronken, erg veel gelachen en nieuwe vriendschappen werden gesloten. Mannen en vrouwen van Pápa Airforce Base en de organisatie van de Nederlandse Club, jullie allemaal bedankt! Het was echt een leuke dag. En voor degenen die er niet bij konden zijn, jullie hebben wat gemist. Hieronder een impressie van de dag.

     
AVlieg1-a   AVlieg2-a
     
ATess6-a   ATess7-a
     
AJan-erik-a   AErik_Kos-a
     
AVlieg9-a   AVlieg8-a
     
AVlieg3-a   AVlieg7-a
     
AVlieg6-a   AVlieg5-a
     
AKerk2-a   AKerk1-a
     
AKerkTess2-a   AKerkTess1
     
ATess5-a   ATess9-a
     
ATess8-aa   ATess10-a
     
>>>> Tekst: Tom de Smet    
>>>> Foto's: Tessie Timmer & Tom de Smet    
     
Meer over Malom-tó: visvijver, eten, feest    

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije