Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Duizenden vervalste vervoersbewijzen in Boedapest

bka-aWoensdag 7 november 2012 - Volgens een onderzoek van webportal Origo.hu blijkt in de onderdoorgangen van het Nyugati Station een bende actief te zijn die tienduizenden euro's verdient aan het vervalsen van weggegooide openbaar vervoersabonnementen. Daklozen worden ingezet om verlopen maandabonnementen te verzamelen, de bende maakt deze daarna met geavanceerde apparatuur weer herbruikbaar.

Een van de bendeleden, die uit zeven personen bestaat, gaf hierover uitgebreid tekst en uitleg aan een verslaggever van Origo.hu. Van de abonnementskaarten, mits niets teveel beschadigd, worden de oude data met laserapparatuur verwijderd. Tegen iets meer dan de helft van de oorspronkelijke prijs worden ze aangeboden aan voorbijlopende reizigers in de onderdoorgangen van het metrostation. Omdat het openbaar vervoer voor veel Hongaren erg duur is, is de vraag naar zulke goedkope abonnementen blijkbaar groot.

Volgens Origo.hu zijn de kaartcontroleurs en de politie op de hoogte van de vervalste vervoersbewijzen, er zijn al meerdere passagiers betrapt. Maar zoals een woordvoerster van de Hoofdstedelijke politie op ATV.hu liet weten, wisten ze niet hoe en door wie de kaarten werden vervalst. In het artikel op Origo.hu zegt het bendelid dat de politie veel meer weet, een van de bendeleden is advocaat en hij is degene die ze juridisch uit de wind weet te houden. Waarom de geïnterviewde zo openlijk zijn vuile was buiten hangt, wordt uit het artikel niet echt duidelijk.

>>>> Het hele artikel op Origo.hu, Hongaarstalig: Így működik a budapesti bérletmaffia

>>>> Redactie HV

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije