Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Lastige start voor Hongaars elektronisch tolsysteem

hgDinsdag 9 juli 2013 - Ondanks de opstartproblemen met het Hongaarse elektronisch tolsysteem (HU-GO), dat op maandag 1 juli geïntroduceerd werd voor vrachtwagens boven de 3,5 ton, is er in de eerste week toch het aardige bedrag van 9,5 miljoen euro aan inkomsten binnengekomen. Vlak nadat het systeem van start ging, lag het in de nacht van zondag op maandag al een paar uur plat en dat gebeurde ook op maandagmorgen. In die uren werd toegestaan dat de vrachtwagens gratis de Hongaarse weg opgingen.

Op de website van HU-GO was hierover weinig informatie in het Hongaars te vinden, en al helemaal niet in andere talen. Volgens de Nationale Dienst Wegbeheer is het internetsysteem meerdere keren van buitenaf aangevallen. Er loopt nu een onderzoek naar de daders. 

In de eerste week na invoering van het systeem hebben Hongaarse transportbedrijven bij de regering klachten ingediend over de chaotische wijze van factureren en de te hoge gefactureerde bedragen. Officiële klachten werden ingediend door onder meer de Fuvosz (Nationale Vereniging van Vrachtvervoerders). Volgens de Fuvosz is er in de eerste week 100 miljoen forint meer gefactureerd dan dat er werkelijk gebruik van de weg is gemaakt.

>>>> Redactie HV
>>>> Bron: diverse media

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije