Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Mogelijke vertraging elektronisch tolsysteem

Maandag 21 januari 2013 - Het bericht vorige week in de Hongaarse media over het feit dat het elektronisch tolsysteem dat door Getronics gebouwd gaat worden pas in januari 2014 klaar zal zijn omdat Getronics toch niet aan het contract kan voldoen, blijkt te snel gepubliceerd te zijn met verkeerde informatie. Nog geen week later bleek zelfs dat ook de verbeterde berichtgeving niet meer actueel was. 

Dinsdag 22 januari 2012 - Getronics heeft zich inmiddels helemaal teruggetrokken, zie de updates van Portfolio.hu onderaan.

Getronics won de tender van het ÁAK, Nationaal Bedrijf voor Wegenbouw, omdat ze een goedkoper pakket aanbieden dan T-Systems, de andere partij die ook in de race was. Eind 2012 had het contract tussen Getronics en ÁAK al ondertekend moeten zijn, maar het werd keer op keer uitgesteld. Het ÁAK kwam met het bericht dat het Noorse Q-Free toch niet zou gaan samenwerken met Getronics. De Noren zouden de sateliettechnologie gaan leveren. Uit latere berichten in de pers blijkt dat Getronics wel om uitstel van 30 dagen voor ondertekening heeft gevraagd, maar werd niet bevestigd dat dat komt omdat de Noren niet meedoen. Ook het betrokken Ministerie gaf daarover geen uitsluitsel.

De regering had er groot belang bij dat Getronics het e-toll systeem, in eerste instantie voor het vrachtverkeer, gaat bouwen omdat ze ongeveer 20 miljard forint goedkoper zijn dan T-System. Maar dan moet dat wel binnen de deadline van 1 juli 2013 gebeuren. Als het systeem pas in januari 2014 van start kan gaan, loopt de staat inkomsten over de tweede helft van 2013 mis.

>>>> Portfolio.hu - Getronics pulls out of Hungary's e-toll project

>>>> Portfolio.hu - Hungary gov't says eletronics toll road system is on track, one bidder to return 

   
>>>> Bron:  diverse media

 

>>>> Om artikelen op Portfolio.hu te kunnen lezen, dient u zich, gratis, te registreren

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije