Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ferihegy faalt voor test veiligheidscontrole

ferihegy-aDinsdag 27 juli 2010 - Ferihegy Airport, het vliegveld van Boedapest, is bij een onderzoekstest naar de veiligheidscontroles, gehouden door het International Civil Aviation Organisation (ICAO), niet goed uit de bus gekomen. Het onderzoek werd in verschillende landen gehouden en Ferihegy faalde op een groot aantal punten, zo valt te lezen in de krant Magyar Hírlap. De vastgestelde tekortkomingen op het gebied van veiligheid uit een eerder onderzoek zijn door de exploitant van het vliegveld Budapest Airport nog steeds niet opgelost.

Budapest Airport heeft onlangs in een interne nieuwsbrief nog aangekondigd dat een aantal gebreken meteen zijn gecorrigeerd. De Hongaarse autoriteiten hebben toegezegd dat verdere maatregelen nodig zijn om de veiligheidscontrole te verbeteren. Budapest Airport krijgt tot december 2010 de tijd om de fouten te herstellen. Doen ze dat niet, dan kunnen ze voor het Europese Hof van Justitie worden gedaagd.

Toeval of niet, onlangs zijn drie medewerkers van het vliegveld door de politie gearresteerd. Zij worden er van verdacht dat ze geld en juwelen uit de bagage hebben gestolen. Ze zijn betrapt door middel van videobeelden die in een gesloten circuit het personeel filmen.  Er is voor een waarde van honderduizenden forinten gestolen door twee veiligheidsbeambten en een medewerker bij de detectorpoortjes. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn op een aantal van 4 miljoen passagiers enkel 57 diefstallen gerapporteerd.

>>>> Bron:  MTI

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije