Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Ferihegy is weer 'clear'

FhegyMaandag 15 november 2010 - Veel sneller dan gedacht heeft Ferihegy weer de status van veilige luchthaven terug gekregen. Dat houdt ook in dat reizigers van binnen de Schengenlanden niet meer als passagiers worden behandeld zoals die van buiten de Schengenlanden. Deze zomer was Ferihegy op de 'blacklist' gezet omdat niet werd voldaan aan de Europese veiligheidsregels van de International Civil Aviation Organisation (ICAO). Chaos, lange wachttijden, vertragingen, geïrriteerde passagiers en boos personeel waren het gevolg.

Als het nodig is kan de Hongaarse regering wel nieuwe scherpere regels opstellen om te voorkomen dat Ferihegy weer terugzakt naar de status van voor de zomer, aldus regeringswoordvoerder Anna Nagy. Dat de regering deze ruimte inbouwt, kan te maken hebben met het feit dat Hongarije in de eerste helft van 2011 voorzitter van de EU is en er dus veel Europese politici naar Hongarije komen.

Budapest Airport heeft in een verklaring laten weten dat de status 'clear' positief nieuws is voor de passagiers en de luchtvaartmaatschappijen, omdat er nu minder strenge controles nodig zijn, het vluchtverkeer weer beter verloopt en passagiers minder problemen krijgen met duty-free gekochte waren.

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije