Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Nieuwe snelwegen in voorbereiding

m43Vrijdag 19 november 2010 - Het NIF, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (Nationale Ontwikkelingsorganisatie van Infrastructuur), heeft bekend gemaakt dat de verdere uitbouw van de autosnelweg M43 tussen Szeged en de Roemeense grens zeker is gesteld. Het gaat hier om een traject tussen Makó en Nagylak van ruim 23 kilometer lang.

Het project wordt voor een groot deel gefinancierd door de Europese Unie. Vijftien procent van de investering wordt betaald door de Hongaarse overheid. Wanneer de bouw voorspoedig verloopt kan de weg in het voorjaar van 2013 gereed zijn.

Ook de aanleg van de autosnelweg M4 tussen Berettyóújfalu en de Roemeense grens wordt voorbereidt. Het gaat om een traject van 32 kilometer. Er wordt aangesloten op de te verlengen M35 vanaf Debrecen, en de in aanbouw zijnde Transsylvaanse snelweg tussen Oradea (Nagyvárad) en Cluj (Kolozsvár). Hierdoor wordt het straks mogelijk om vanuit Boedapest geheel over snelwegen via Debrecen de Roemeense grens bij Oradea te bereiken. Het is de bedoeling dat de plannen gereed zijn in 2015 waarna met de bouw kan worden begonnen.

Tenslotte zal de snelweg M9 eveneens worden uitgebouwd. Het gaat om het traject tussen Bonyhád en Dombóvár dat aansluit op het al bestaande deel van de weg die de Donau kruist in de nabijheid van Szekszárd.

>>>>  AW

Gerelateerde artikelen

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije