Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Bommelding Wizz Air vlucht naar Eindhoven

wizz-1Maandag 30 augustus 2010 - Zondagmiddag is op Ferihegy 1 een vliegtuig van Wizz Air die van Boedapest naar Eindhoven zou vliegen, urenlang aan de grond gehouden na een bommelding. Alle passagiers moesten het vliegtuig verlaten. Volgens de autoriteiten zijn er geen explosieven gevonden. Eerst werden  slechts drie passagiers uit het vliegtuig gehaald, maar later moest toch iedereen het toestel verlaten. De politie omsingelde het vliegtuig en na drie uur mocht iedereen weer naar binnen.

Over de nationaliteit van de drie personen is nog niets bekend en ook niet of zij later weer terug aan boord hebben mochten gaan. Hoeveel Nederlanders in het vliegtuig zaten is ook nog niet duidelijk. Omdat Eindhoven Airport zondagavond gesloten was moest het vliegtuig naar Schiphol uitwijken. Wizz Air heeft nog niet gereageerd op het incident.

Vorige maand kwamen de resultaten van een onderzoekstest naar de veiligheidscontroles op Ferihegy Airport naar buiten,en daaruit bleek al dat Ferihegy het niet goed doet wat betreft de veiligheidsmaatregelen.

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije