• Home
  • Overigen
  • Algemeen nieuws

Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Watersnood Hongarije kost 200 miljard forint

hz-abMaandag 23 augustus 2010 - De watersnoodrampen in de maanden mei en juni in Hongarije hebben gezamenlijk gezorgd voor een schade van 200 miljard forint. Volgens de gegevens zijn er 349 huizen ingestort of onbewoonbaar geworden. De meesten daarvan bevinden zich in Noord-Oost Hongarije, waar de gemeente Felsőzsolca wel het hardst is getroffen met een aantal van 201.

Tot nu toe steekt de regering ruim 36 miljard forint in de herstelwerkzaamgheden. In de herfst moet ook de infrastructuur weer op orde zijn, dat gaat ruim 30 miljard forint kosten, waarvan ongeveer 20 miljard voor autowegen en het spoorwegnet.

Behalve de miljarden die de regering uit verschillende potjes bij elkaar verzameld heeft, en waarvan 3,17 miljard forint bedoeld is voor het bouwen van huizen, komt ook geld vanuit de diverse hulporganisaties op tafel. Het streven is om eind oktober voor iedereen die door de is ramp getroffen is een nieuw of gerestaureerd huis te hebben staan. De leiding van het Landelijk Bureau voor Rampenbescherming (OKF) meldde dat de verschillende charitatieve en kerkelijke organisaties nauw samenwerken bij de verdeling van het geld en hoeveel bij wie terecht komt.

>>>> Bron:  MTI

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije