Waarschuwing

Laden XML bestand mislukt

Comment not terminated

Tisza dreigt te overstromen

zakkenZaterdag 29 mei 2010 - In het centrale gedeelte van de Tisza, dat is ten noorden en zuiden van de stad Szolnok, is het waterpeil vande rivier de Tisza nog steeds aan het stijgen, dagelijks tussen de 7 en 25 centimeter. De grootste stijging van het water wordt tussen morgen en donderdag 3 juni verwacht. De raad voor Milieubescherming en Waterschap Közép-Tisza heeft vanwege de dreiging van overstroming de derde graad van paraatheid aangekondigd en er is daarom overal dijkbewaking. Volgens het waterschap moet er rekening mee gehouden worden dat de Tisza bij Szolnok komende dagen nog zal stijgen tot het hoogste peil, dat tussen de 840 en 870 centimeter ligt.

Langs de centrale Tisza is ook geen fiets-en autoverkeer meer mogelijk en ook niet meer rond het Tisza meer. Ook varen op het meer en de rivier is nu verboden, de waterpolitie zal daar controle op houden. Voor zondag worden opnieuw enorme regenbuien verwacht met zelfs een orkaan. Het koufront dat daarachter zit zal zondagavond en maandag weer veel regen brengen.

Inmiddels zijn eergisteren vanuit verschillende Europese landen 2,2 miljoen zandzakken, waaronder 100.000 stuks uit Nederland, aangekomen in Hongarije omdat de eigen voorraad niet meer voldoet.

>>>> Bron:  MTI

 

Facebookgroepen Hongarije Nederlandstalig

Hieronder ziet u een overzicht van verschillende facebookgroepen van Nederlanders, Belgen en Hongaren die met elkaar communiceren in de Nederlandse taal maar ook in het Hongaars of het Engels. Staat er een facebook-groep niet bij? Stuur uw tip naar:

Nederlandse Ambassade in Hongarije             Wie woont waar in Hongarije            Boekendag Boedapest
Belgische Ambassade in Hongarije   Wonen en leven in Hongarije   Studentenvereniging Hongarije
Hungarian Business Network Nederland   Hongaars-Vlaamse club   KRE Boedapest Neerlandistiek
Nederlandse Vereniging in Hongarije   Stichting Kinderhulp Hongarije    ELTE Boedapest  Neerlandistiek 
Nederlanders en Belgen in Hongarije   Stichting Rex dierenwelzijn Hongarije    Universiteit Debrecen Neerlandistiek
Belgen in Hongarije    Marktplaats Hongarije   Hungária Club 1929
Hongarije Groep   De Hongaarse Taal   Wonen en reizen in Hongarije